Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2013 12:59:18 - Naruby

NEZAMĚSTNANOST NA OKRESE HODONÍN

Pane Škromachu, okres Hodonín má dlouhodobě nejvyší nezaměstnanost v republice, průběžně zaujímáme třetí a čtvrté místo od konce!! Co jste pro náš okres v této oblasti za těch více jak dvacet let v politice udělal?(myslím v otázce zaměstnanosti)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2013 10:52:25 - Ing. Zdeněk Škromach
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Jakožto ministr práce a sociálních věcí jsem se v minulosti zasadil o boj s nezaměstnaností a jejími regionálními aspekty, zároveň jsem v Poslanecké sněmovně PČR prosazoval politiku podporující příliv investic do naší země, které přinášely tvorbu nových pracovních míst. Vývoj míry nezaměstnanosti v Jihomoravském kraji jasně signalizuje pokles v době vlády ČSSD. Bohužel tristní situace v oblasti zaměstnanosti od roku 2009 je nejen v okr. Hodonín důsledkem vládní politiky posledních dvou volebních období, kdy jsme z lavic opozice měli svázané ruce. Věřím, že po letošních předčasných volbách ČSSD opět získá mandát realizovat svou politiku zaměstnanosti s regionálním zaměřením a přinese lepší životní situaci i do okresu Hodonín. Konkrétně na Hodonínsku se za naší vlády realizovalo několik projektů s podporou zaměstnanosti, které přinesly stovky pracovních příležitostí. Jen dva příklady: Candy plus po zániku Maryše Rohatec nebo podpora prodloužení těžby na dole v Mikulčicích. Realitou vlád Topolánka, Nečase, Schwarzenberga či paní Peak bylo, že pro zaměstnanost v našem okrese nic neudělali. Ale to by asi byl dotaz na vládní poslance ODS, TOP 09 či VV z našeho okresu.  Hezký den, Zdeněk Škromach