Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2013 13:44:33 - kolumbus

předčasné volby

Jaký očekáváte výsledek pro ČSSD pokud budou volby již v říjnu? Sociální demokracie by pak měla ve Parlamentu převahu. Jaké nejpodstatnější zákony se budete snažit prosadit,které by jinak narážely na nedostatečný počet hlasů? Budete se snažit například změny i nějaké ústavní zákony? A co zákony Nečasovy vlády, jak se k nim postavíte? Slibovali jste zrušení církevních restitucí...A poslední otázka by mě zajímala, jak řeklo vedení, daně nesnížíte, můžete ale slíbit, že je nezvýšíte? Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.08.2013 18:13:32 - Milan Štěch

Vážený pane,

odpověď na Vaši otázku najdete v programu sociální demokracie (www.cssd.cz.) a během následujících 3 týdnů bude program aktualizován. Přesto se pokusím alespoň částečně Vám odpovědět.

Pokud po volbách budeme mít dostatek středolevicových hlasů v Poslanecké sněmovně, navrhneme a prosadíme v co nejkratší době zavedení majetkových přiznání, zavedení registračních pokladen, následně zvýšíme daň ze zisku právnických osob, která je u nás oproti zahraničí neskutečně nízká, zavedeme progresivní zdanění. Pokud nebudou zrušeny dřív, zrušíme poplatky v nemocnicích vyjma poplatku za stravu. Od poplatků budou úplně osvobozeni pacienti do 18 let věku. Dále se soustředíme na lepší výběr daní a zamezení daňovým únikům. Peníze z evropských fondů budeme ve větší míře směřovat k podpoře investic, zejména v oblasti infrastruktury. Postupným zvyšováním minimální mzdy budeme působit na urychlení růstu mezd, který ovšem musí odpovídat růstu produktivity práce, a tím podpoříme kupní sílu obyvatel a navazující drobný podnikatelský sektor. Ústavní změny v tuto chvíli neplánujeme. Pokud by ovšem byl dostatek hlasů, je pravděpodobné, že proběhne diskuse o některých možných změnách v Ústavě. K tomu by ale byl zapotřebí širší politický konsensus.

Co se týče církevních restitucí: bohužel předchozí vláda tento zákon prosadila díky své většině ve sněmovně a Ústavní soud potvrdil jejich platnost, situace tedy bude poměrně obtížná, ale určitě se pokusíme některé důsledky a přijatých zákonů zmírnit, aby neměly tak fatální dopady na státní rozpočet. Rovněž předpokládáme navržení zákona o všeobecném referendu, omezení postavení exekutorů a další opatření, která považujeme za přínosná pro výraznou většinu občanů.

Tolik jenom v kostce a více v programu, který v těchto dnech upřesňujeme. Předpokládám, že začátkem příštího týdne zveřejníme 11 klíčových kroků, které ČSSD připravuje a budou hlavní osou našeho volebního programu. 

S pozdravem

Milan Štěch