Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2013 15:23:06 - Renata

Vážený pane

Přeji vše nejlepší k narozeninám a mám jedinou otázku - i když jsem zaznamenala v několika předvolebních kampaních bod, zaručující seniorům důstojné stáří, zatím jsem se nedočkala ani náznaku řešení - nejdříve se odhlasuje navýšení důchodů a než k němu dojde, je navýšení třetinové...... vždyť dostat od ledna důchod o 136 ,- Kč vyšší a služby, léky, potraviny dražší celkem o stokoruny, to je výsměch všem odpracovaným rokům, které mám za sebou, bude se tohle konečně opravdu řešit? Děkuji za odpověď.
Renata Hašková
členka Rady seniorů ČR
OZP Praha

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2013 8:14:03 - Ing. Adam Rykala
Vážená paní Hašková,
děkuji Vám za přání k narozeninám a za dotaz, na který velmi rád odpovím. Jsem si vědom kritické situace našich seniorů, kteří za poslední léta pravicových vlád dostávali tak marginální navýšení svých důchodů, která v důsledku zvyšujících se daní byla mizivá a výsledný efekt byl spíše záporný, když už ne alespoň nulový. Sociální demokraté počítají s opětovným nastartováním systému valorizace důchodů, jako tomu bylo v době našich vlád. Valorizace se bude odvíjet od růstu průměrných platů a růstu inflace, aby došlo opravdu k reálnému navýšení důchodů a ne jen k navýšení nominálnímu. Můžete si tak být jista, že ať už bude volební výsledek jakýkoli, budeme bojovat za naše seniory, kteří celý život poctivě pracovali a nedopustíme nedůstojné strávení jejich stáří. Nejvhodnější příležitost samozřejmě nastane, získáme-li velmi příznivý volební výsledek, abychom změny prosadili co nejrychleji.
Mnohokrát Vám děkuji za Váš dotaz a společně s Vámi budu čekat na blízké vylepšení finanční situace našich seniorů. Přeji také Vám i Vašim kolegům z Rady seniorů ČR mnoho energie k dialogu s politiky a politickými stranami.

S pozdravem Adam Rykala