Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2013 10:49:51 - susan

stranický puč

Pane předesedo,zajímalo by mě ale, co říkáte na výsledek voleb a především na puč v ČSSD? Jste totiž jeden z mála, který nepodpořil výzvu předsednictva strany, aby Sobotka přijal přímou osobní a politickou odpovědnost za historicky nejhorší výsledek ČSSD ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR a rezignoval neprodleně na funkci předsedy ČSSD. Proč? Já osobně s vámi totiž souhlasím. Sobotka podle mě neměl být lídr,ale současná situace je podvod na voliče. Nemyslíte? suzan

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2013 15:52:11 - Milan Štěch

Bohuslav Sobotka byl podle mě zvolen lídrem oprávněně, ale je potřeba si uvědomit, a potvrdily to i průzkumy a většina politologů, že největším předvolebním problémem bylo, že se nepodařilo přesvědčit veřejnost, že jsme jednotní. To samozřejmě byla do jisté míry pravda, ale nebyla to vina Sobotky. Ten se snažil křídlo Michala Haška respektovat např. při volbách do všech orgánů ČSSD, a to dokonce natolik, že počet jeho příznivců zejména v předsednictvu převážil. Michal Hašek k posílení své moci uvnitř strany využil také paralelní strukturu, již si vytvořil přes Asociaci krajů, kterou vedl. To samozřejmě velmi oslabovalo pozici Bohuslava Sobotky. Proto je nutné rozejít se s lidmi, kteří nedrželi jednotu strany.

Milan Štěch