MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2014 11:54:44 - petr lexa

,,práce" poslance

Nejsem příznivce bulváru, ale jedno je pravda. Poslanecký plat už berete a co jste pro občany udělal? Jste úplně stejná jako všichni politici, naslibovali jste hory doly a teď nic. Zadal jsem si vaše jméno i před položením dotazu do google vyhledávače ale nic nevyhledal. Ptám se tak, co jste za tu dobu, co jste poslancem udělal? Při jaké příležitosti jste mluvil s občany? Kolik jste poskytl rozhovorů? Co jste publikoval za sebe-myslím po volbách? Budu rád za případné odkazy. Předem děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2014 16:37:20 - MUDr. Vít Kaňkovský
Dobrý den, každý má na práci politika jiný pohled. Pokud se domníváte, že nejdůležitější na práci poslance je jeho mediální obraz, je to vaše právo. Dle mého názoru práce poslance zdaleka nespočívá jenom v jeho mediální propagaci, poskytování rozhovorů apod., byť i toto k práci poslance patří. 
Rád Vám ale i na toto téma odpovím - rozhovor jsem po volbách poskytl měsíčník Naše Město, který vydává město Třešť, odpovídal jsem na dotazy MF Dnes týkající se problematiky resortu zdravotnictví, Deníku jsem odpovídal  na anketu k výročí 17. listopadu atd., vyšel krátký rozhovor v časopisu Nový hlas atd.

Za mnohem důležitější úkol poslance považuji komunikaci s voliči a reagování na jejich podněty.
A těchto podnětů jsem již dostal od voleb několik, většinou se týkaly zdravotnické problematiky, ke které
mám nejblíž a ve sněmovně se jí věnuji jako místopředseda Výboru pro zdravotnictví. Například o víkendu jsem dostal žádost od jednoho privátního očního lékaře, abych ve Výboru pro zdravotnictví projednal změnu legislativy týkající se vydávání kontaktních čoček. Dnes jsem měl v poště otevřený dopis  od Koalice soukromých lékařů,
kteří nesouhlasí s plánovaným zrušením regulačních poplatků a podobných podnětů přichází celá řada. Zde musím zmínit, že ne všechny problémy, se kterými se lidé obracejí, může řadový poslanec ovlivnit. Pokud se týká komunikace s občany- hovořím pravidelně s lidmi ve svém regionu - zúčastnil jsem se několika předvánočních akcí, stejně tak i ve vánočním období jsem navštívil např. vánoční koncert pěveckého sboru Melodie v Jihlavě, představení Živého betlému v Třešti a v novém roce např., včera Tříkrálovou sbírku na náměstí v Jihlavě atd. Na všech těchto akcích byla možnost pohovořit s občany našeho kraje. Hojně komunikuji s občany také při práci lékaře, které se na zkrácený úvazek věnuji, to je mnohdy lepší zpětná vazba a možnost zjistit problémy lidí. 
Zítra se zúčastním besedy s biskupem Malým v Havlíčkově Brodě, začínám navštěvovat radnice v našem kraji a postupně přibudou i další aktivity směrem k občanům.