RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2014 13:55:44 - VLADIMÍR DEDEK

PROČ..?

Pane "poslanče?" ,zástupče lidu?. Snad jsem od vás,jako člena ODS, ani nic jiného ,jako odpověď nečekal ,ale neodpověděl jste mě na celou mou otázku - PROČ JE ČESKO dodnes -jedním slovem řečeno -ZLOČINNÝM STÁTEM? A opravdu si myslíte, že má otázka je zmatená? Víte ,až se jednou dostanete do pazourů "některých" LIDSKÝCH HYEN oblékajících dnes soudcovské taláry ,což bych přál " na zkoušku"každému který si myslí to co vy ,myslím si, že by jste názor změnil. A MÁ OTÁZKA VYPLÝVÁ pouze z mého 13-ti letého "působení" u diktátorů a teroristů oblečených v soudcovských talárech na které by platila POUZE SOUDCOVSKÁ KOMORA ke které by se mohl občan obrátit při porušování zákonů soudcem již v průběhu soudního sporu. Věřím, že vy nemáte právní vědomí ani žádné zkušenosti s českými soudy, ale myslím si, že tentokrát bude vaše odpověď poněkud podrobnější a dotýkající se celého mého dotazu, pokud ovšem budete mít odvahu odpovědět. Četl jsem váš životopis a doufám ,že se ve vás nemýlím.Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.01.2014 8:13:54 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane,

tomuto Vašemu dotazu již rozumím lépe, než tomu předchozímu. Máte zřejmě špatné zkušenosti s naší justicí, zejména se soudy. Mne také některé případy znepokojují a mám obavu z toho, zda naše soudy rozhodují tak, aby srovnatelné případy byly rozhodovány u různých soudů stejné úrovně srovnatelně. Také nejsem spokojen s tím, že mnohdy trvá nepřiměřeně dlouho, než se účastníci soudního řízení dočkají rozhodnutí. Také nesouhlasím s tím, že stále ještě působí mnoho soudců s komunistickou minulostí.

Nemohu ale přijmout Váš pesimistický názor, že by rozhodování některých soudců šlo za meze práva a nebylo motivováno zjednáním spravedlnosti. Proto si stále myslím, že zřízení soudcovské komory, tedy jakéhosi „soudu nad soudci“, není potřebné.

S pozdravem

Jan Zahradník