Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2014 18:05:44 - Rudla

Opravdu neznáte pravidla voleb?

Opravdu neznáte pravidla voleb nebo nemluvíte pravdu záměrně? Říkáte, cituji: „Nerozumím tomuto veřejnému ataku na hejtmany, starosty a další funkcionáře v komunálu či v krajské sféře. Jednak myslím, že pokud jde o volby, tito lidé přinesli formou preferenčních hlasů poměrně výrazný výsledek pro sociální demokracii, ...." Formou preferenčních hlasů nepřinesli ČSSD nic, jenom sobě tím, že se případně posunuli na kandidátce. Preferenční hlas následuje až po volbě strany, bez ní není možný.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2014 13:48:20 - Ing. Zdeněk Škromach
Dobrý den, za léta praxe s volbami zajisté znám jejich pravidla. Vy však jistě jste si vědom, že voliči volí stranu jako značku, ale určitý podíl voličů volí stranu z důvodů konkrétních kandidátů na její kandidátní listině a na základě zkušeností s těmito konkrétními kandidáty. Hejtmané a starostové, soudě ze zisku velkých podílů preferenčních hlasů, evidentně dobře reprezentují svou stranu a svou činností na lokální úrovni získávají ČSSD volební hlasy, které voliči nelení potvrdit i „kroužkováním“ těchto stranických představitelů.  Takže pokud chtějí zvolit svého hejtmana, tak musí volit i ČSSD. Možná bylo mé vyjádření zkrácené, takto však bylo myšleno. Hezký den, Zdeněk Škromach