Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2014 16:43:53 - osvald

kongres ODS

Dovolte mi se vrátit ke kongresu, který o víkendu proběhl. Proč jste nepozvali na kongres ODS příznivce strany či bývalé předsedy, ale Langera ano? Jaký vliv má ve straně, že tam byl pozván?! + co říkáte na nového předsedu? Fiala je podle mě vzdělaný, ale jako lídry ODS potřebuje silného vůdce, který bude schopen čelit ostatním poslancům, typu Kalousek apod, a to on podle mě nedokáže. Je nevýrazný. A hlavně pokud se nemýlím, do ODS vstoupil teprve po volbách a hned je v jejím čele….to nemáte nikoho, kdo by byl dost důvěryhodný a zároveň nemuselo jít o novou tvář? To už jsou dlouholetí členové natolik odepsaní? Osvald PS: Vám patří má gratulace

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2014 19:39:15 - Miloš Vystrčil

Dobrý večer, pěkně Vás zdravím a děkuji za gratulaci. Nyní k Vašim otázkám. Ivan Langer byl řádným delegátem kongresu zvolený svým oblastním (okresním) sněmem. Ods je demokratická strana a je věcí okresů, jaké delegáty si navolí. Nikdo jim do toho okresům nemůže mluvit. Bývalí předsedová nebyli pozváni proto, protože byl kongres koncipován jako velmi pracovní a směřující do budoucnosti. Existovala obava (VK: "ODS nevolte."  MT: "Nic jste nepochopili. " PN: "Rozhodují plukovníci."), že by bývalí předsedové zejména kritizovali a zabývali se minulostí a třeba i k sobě se vázajícími problémy. Proto nakonec rozhodnutí grémia, že pozváni nebudou. Nyní se je nově zvolený předseda P. Fiala rozhodl navštívit a třeba bude do budoucna nějaká spolupráce možná. Nevím. Petra Fialu znám osobně cca 10 let. ODS vždy podporoval a jejím členem nebyl z důvodu svého působení v akademických funkcích.  Dle mého názoru je "větším odesákem" než celá řada třeba i dlouholetých členů. Osobně věřím, že bude i kvalitní vůdce a předseda. Je ale slušný, nevykřikuje, nehlučí, neskáče do řeči. Naše média často takové lidi řadí mezi tzv. "slabé". Znám to z vlastní zkušenosti. Já jsem ale přesvědčen, že slušnost není slabost a věřím, že to naši příznivci brzy poznají.

Mějte se pěkně.

Miloš Vystrčil