Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2014 18:36:08 - Votýpková Věra

/Proč

pane Škromachu přicházíte až na to teď,kdy lidé skutečně zchudli? Kdy pane Škromachu zbavíte důchodce 15 procentní daně. Přivydělávám si k důchodu 1726,-Kč a z toho mi odchází 15 procent ptám se Vás není to nehoráznost takto důchodce obírat z malé částky. Por krásné oči do práce nechodím,jen abych vyžila z důchodu,tak kdy se zasadíte o změnu napište mi na mail j.votypka@email.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2014 11:11:11 - Ing. Zdeněk Škromach

Vážená paní Votýpková,

skutečně na alarmující situaci našich seniorů, stejně jako matek samoživitelek, tělesně postižených lidí, ale i řadových zaměstnanců neupozorňujeme až „teď“. Snažili jsme se poukazovat na asociální kroky vlády Karla Schwarzenberga, Miroslava Kalouska, Petra Nečase a v neposlední řadě ministra Jaromíra Drábka po celou dobu jejich působení, nicméně vzhledem k rozložení sil v Poslanecké sněmovně PČR jsme neměli dostatek hlasů pro zamítnutí a nápravu. V současné chvíli s nástupem vládní koalice pod vedením ČSSD máme možnost konečně efektivně konat. Co se týče slevy na dani pro pracující důchodce, bylo v koaliční smlouvě mezi ČSSD, hnutím ANO a KDU-ČSL jasně ustanoveno, že vláda tuto slevu na dani obnoví (viz text koaliční smlouvy str. 11). Programové prohlášení vlády se smlouvou koresponduje a vláda jistě brzy přistoupí k aktivnímu plnění. Konkrétní termín přípravy těchto změn však je v rukou vlády a ministerstev.

Hezký den, Zdeněk Škromach, místopředseda Senátu PČR