Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2014 10:52:48 - křišťálová koule

Praktikující katolička

Dobrý den. Jak se slučuje Váš život praktikující katoličky se životem praktikující političky? Jak se potom cítíte u zpovědi?Jak se cítíte, když sledujete církevní restituce?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2014 11:33:43 - Mgr. Jana Volfová
 Tak myslím si, že pokud praktikující politička žije podle Desatera, tak to spojit lze. Pokud se jedná o církevní restituce, patřím mezi ty křesťany, kteří stejně s papežem Františkem říkají, že Ježíš se narodil ve chlévě a chudý. Takže církev potřebuje ke své činnosti slušně opravené kostely a zaplaceného kněze. Nemyslím si,že pole a louky jsou pro činnost církve důležité. Na druhou stranu, co bylo skutečně ukradeno, nechť je vráceno,ale stejně tak, jako to dostali naši občané v rámci zákona o půdě. Tedy v tom stavu, jak se zrovna majetek nacházel a bez jakýchkoliv finančních kompenzací. Já osobně jsem připravena platit církevní daň jako věřící a myslím, že to je společně s daňovými asignacemi jedna z cest, jak zajistit činnost církví těmi, kdo jsou jejich stoupenci.