Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2014 11:10:15 - krizsbachová

švarcsystém

Jaký je váš názor na tzv. švarcsystém? Nečasova vláda na něj zpočátku útočila, pak se stáhla. Co tak očekáváte od nové vlády, kde je i pan Mládek ČSSD který považuje živnostníky za parazity...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.02.2014 13:19:05 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,osobně jsem proti švarcystému a ve své firmě ho nepodporuji. Nicméně chápu podnikatele, kterým nic jiného nezbývá - například ve stavebnictví. Švarcsystém je totiž reakce na naprosto šílenou situaci v České republice, kdy vyhodíte zaměstnance za hrubé porušení pracovních povinností a soud Vám ho do práce vrátí a ještě Vám uloží mu zaplatit ušlou mzdu. Znám těchto případů desítky.
Nečasova vláda brzo pochopila, že když zlikviduje švarcsystém, bude tu mít nezaměstnanost přes 10 procent a tak z toho vycouvala. 
Co se týká výroků, že živnostníci jsou parazité - už jsem se k tomu opakovaně vyjadřoval. Pan Mládek si měl zkusit vyměnit na 14 dní své ministerské křeslo s nějakým živnostníkem. Takovou blbost nemůže pronést střízlivý člověk.
S pozdravem

Tomáš Zdechovský