Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2014 12:41:44 - MichaelaW

Pracovní právo

Dobrý den,domnívám se, že v pracovním právu nejsou dostatečně zakotveny povinnosti zaměstnavatelů vůči pracujícím, takže zaměstnavatel může pracovníkovi odmítnout vystavit písemnou smlouvu a tak mu může odepřít i minimální mzdu.Je nespravedlivé,že u nás existují pracovní agentury,které berou poplatky od brigádníků i od státu.Že platy brigádníků jsou o třetinu i polovinu nižší než u pracovníků s běžnou pracovní smlouvou a že pro brigádníky není možnost jakéhokoli dovolání kvůli výpovědi bez udání důvodu. Navíc i systém registrace nezaměstnaných je velice nepružný. Je nutno se vždy registrovat na ÚP v místě trvalého. bydliště i když je to na druhém konci republiky?Pravicový politici často zdůrazňovali nutnost cestovat za prací.Jak a za co to realizovat? V naší zemi je mnoho důvodu,proč většina lidí žije v obavách,bez sebeúcty a bez víry v budoucnost.Připomínám,že celková sociální nejistota se promítá i do mezilidských a rodinných vztahů již několik let.Pokusíte se o změnit alespoň něco?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2014 14:04:40 - Ing. Zdeněk Škromach
 

Vážená paní Michaelo,

jednoznačně vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli a právní postavení zaměstnanců není dobré a z velké části plyne ze změny zákoníku práce exministra Drábka. Nelze však očekávat, že vše se dá napravit pouze zákonem. Domnívám se, že by čeští zaměstnanci měli více dbát o svá práva skrze odbory a pozice odborů by měla u nás posílit. Podívejme se, jak to funguje například v sousedním Německu. Čeští občané by měli více být v demokratickém státě aktivní, počínaje občanskou aktivitou, aktivním zapojením do politických stran i odborů. Samozřejmě předpokládám, že se současná koaliční vláda bude držet svého programového prohlášení a bude usilovat o zlepšení společenské situace a zaměstnanosti v ČR.

Hezký den, Zdeněk Škromach