Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2014 9:34:06 - Marek67

Databáze ojetých aut

Dobrý den, jen by mě zajímalo jestli máte tento návrh promyšlený jak ho zrealizovat, nebo je to jen další neřízená střela jak je u politiků známé.
Jak by to mělo fungovat, kolik by to stálo, kdo by dával informace o prodeji aut do databáze, když se auta nakují mimo bazar.
Nedokáži si totiž představit fungující databázi u nás, tady nejsou úřady propojené, náš registr aut je katastrofální, Sobotka chce ještě k tomu dělat registr pokladen a ještě další databázi? Prvně by se mělo dát dohromady to co nefunguje a teprve potom vymýšlet další kroky na zlepšení.
Vím že se blíží volby, ale jen střílením od pasu se nevyhrává. Jestli tuto databázi máte promyšlenou do detailu a je opravdu schopná provozu, tak jen smekám.
Marek Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.03.2014 9:56:37 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den, pane Platzeku,děkuji za Váš dotaz.
K němu tři poznámky:a. není to nic nového. Chtěl to zavést již ministr Šimanovský za KDU-ČSL v rámci ČR.b. tento nápad máme opravdu promyšlený a zkonzultovaný  jak s experty, tak i s několika pojišťovnami, které jsou ochotny do systému přispět svými daty. Nejde nám o to dělat nové registry. Jde nám o to propojit stávající.c. nám jde o to, tento návrh projednat a udělat ho na evropské úrovni. Jeho realizaci vidíme v horizontu delším jak 5 let. Nicméně je potřeba toto téma na evropské úrovni otevřít.
Krásný den přeje Tomáš Zdechovský