Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2014 21:28:41 - Kateřina Hanusová

Stočené tachometry

Dobrý večer,
měla bych na Vás jeden dotaz: Když píšete o tom, že návrh databáze aut máte velmi dobře promyšlený, zajímalo by mě, jestli už něco podobného zavedli v nějaké jiné zemi EU či třeba mimo oblast evropské osmadvacítky a jak se systém osvědčil?
Pokud je to tak jak říkáte, bylo by určitě fajn, kdyby něco takového prošlo, protože opatření by určitě pomohlo spoustě řidičů a ušetřilo je nejedné nepříjemné situace.
Děkuji.
K. Hanusová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2014 3:36:22 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den, paní Hanusová,děkuji za dotaz.
Podle našich informací existuje v řadě zemí několik podobných systémů, které lze propojit s tím, co navrhujeme - jsou to databáze pojišťoven, výrobců a STK. A nám jde jen o jejich propojení. Abyste se v případě koupi auta v zahraničí dostala k jeho historii normálním způsobem a nikoliv nějak pokoutně, jako je to dnes. V Rakousku Vám například jako majiteli vyjedou na požádání historii ve značkovém autoservisu. A tohle je pro nás důležité, aby tato možnost existovala. Výrazně to pomůže nejen nakupujícím, ale i pojišťovnám.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský