Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2014 10:41:39 - flip

živnostníci nejsou paraziti

Pane poslanče, dobrý den, jste člen rozpočtového výboru. Kdy představíte KONKRÉTNÍ návrh změny ve výběrů daní živnostníky? Když už jim chcete snižovaní paušálů podkopat nohy, nemyslíte, že by si zasloužili to vědět s předstihem, aby se mohli přizpůsobit? A nemyslíte, že na vámi představené změny doplatí především malí živnostníci? Co třeba více prodiskutovat zastropování paušálů? Vaší straně obzvlášť připomínám, že živnostníci nejsou paraziti

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.05.2014 10:36:11 - Ing. Václav Votava
Pro tento rok se paušály nemění. V koalici jsme se dohodli na zastropování výdajového 60 % paušálu do výše obratu 2 miliony Kč a to do roku 2015. Nad 2 miliony obratu tedy bude možné paušál používat. U paušál pro řemeslné činnosti by toto zastropování být nemělo. Paušály by měly sloužit především pro snížení administrativní zátěže u živnostníků (nemusí vést účetnictví), ale neměly by vést k neodůvodněné daňové optimalizaci. Drobných živnostníků, a těch je většina, by se zastropování výše obratu pro uplatnění paušálu nikterak dotknout nemělo.