Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2014 15:55:53 - Vlajan

Jak bych mohl vydělat?

Pane poslanče, pacienti v nemocnicích mají zadarmo stravu a ubytování a běží jim přitom důchod a nemocenská. Takže na tom oproti ostatním občanům vydělávají (šetří). Jak to udělat aby bylo dáno Ústavě za dost a mohli by takto vydělávat i ostatní občané. Pokud nejste zastánce dvojího metru na rovná práva občanů tak jistě poradíte na koho se obrátit abych měl také stravu a bydlení zdarma.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2014 23:06:29 - Ing. Zdeněk Škromach
Dobrý den, sociální demokracie měla v programu zrušení poplatků ve zdravotnictví. Zdravotní péči si občané, tudíž i pacienti, financují ze svého zdravotního pojištění. Proč byste si měl platit opravu vozu, když si platíte havarijní pojištění? V programu sociální demokracie přesto původně byl ponechán příspěvek na stravu, který právě Vám dává zadostiučinění, že si jídlo musíme všichni platit bez ohledu na to, kde se vyskytujete. Osobně se s tím ztotožňuji méně, a proto jsem uvítal rozhodnutí Ústavního soudu ČR, který stojí i nad Parlamentem ČR a není mým právem jej zpochybňovat. Pokud půjdeme čistě po ekonomicko praktické stránce věci, jak budete stravu účtovat lidem, kteří musí před operaci být hospitalizováni, avšak záměrně nesmí jíst, či jak budete účtovat infuze na JIP? Je to strava nebo léčba?  Nemohu si odpustit poznámku, že máte trochu zvláštní přístup, vyměnil byste ubytování a stravu zdarma za své zdraví? Hezký den Zdeněk Škromach