Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2014 12:14:54 - Slezan

Proč od voleb již na svém profilu jste přestal zodpovídat

na dotazy. Jedná se to z důvodu, že situace v severomoravské ČSSD je velmi bojová a převzala štafetu po Ústí stran nedemokratického ovládnutí vedení. Dle Práva jedná se tak o nové Palermo. Souvisí to i s ukončením členství řady dlouhodobých členů strany mezi jinými i primátorem Opavy. Velice se těším jak se na problematiku vnitrostranického boje díváte vy ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2014 7:50:17 - Ing. Adam Rykala
Vážený pane Slezane,
těší mne, že se takto zajímáte o dění v sociální demokracii na Ostravsku a Moravskoslezském kraji. Rád bych úvodem řekl, že si nemyslím, že Moravskoslezský kraj je Palermem, jak se píše v médiích. Obecně kampaň vedená proti sociálním demokratům v našem kraji je v současné době velmi intenzivní a jejím cílem je pouhá diskreditace fungování ať už orgánů strany, tak i některých jejích severomoravských a slezských představitelů.
Vše je dáno tím, že v poslední době se konají stále nějaké volby. Mnozí členové, kteří doposud stranu reprezentovali na některých volených funkcích však bohužel ne zcela unesli fakt, že je vystřídají lidé jiní, lidé, kteří nejsou méně kvalitní či méně pracovití. Jedná se o nové tváře, které ve straně léta pracovaly a jejich nápady, myšlenky a vize jsou daleko jinde, než stále dokola se opakující představy současných politických špiček v jednotlivých městech. Jsem toho názoru, že v blízké době se situace uklidní a praví sociální demokraté, kteří se nedostali na kandidátní listiny, budou pracovat v co nejlepší prospěch sociální demokracie a kdo ví, v budoucnu se mohou opět dostat na kandidátní listiny.
Obecně kandidátní listiny v městských obvodech jsou v rukou kompetentních lidí, kteří nejsou jen úzkým výběrem jednotlivých nezávislých a svrchovaných místních organizací. Jsou reprezentativním vzorkem, který však není jen o pár lidech, ale o souboru větší skupiny lidí, kteří reprezentují různé názory ve straně, která čítá v celé České republice více než 23 000 členů. Já však hovořím pouze za Ostravu a konkrétně zde si nejsem vědom velkých proměn. Jen s dalšími stovkami členů v našem městě zastávám názor, že nemá-li být strana zkostnatělá, musí nabídnout i nové tváře a posouvat a rozvíjet své dosavadní teze. Ostravská sociální demokracie má přes tisíc členů. Městských zastupitelů je v současné době za socdem zvoleno 21. Je tedy jasné, že se nemohou dostat na kandidátní listiny všichni. A čistě teoreticky by mohlo být 1000 členů nespokojeno. Politika však přece nemůže být o tom, že pokud jsem zvolen na kandidátní listinu, tak stranu podporuji, a pokud ne, tak ji začnu mediálně poškozovat. Velmi mne mrzí kroky některých členů, kteří nezískali podporu a nyní na socdem a její představitele útočí přes média. A přiznám se, že je nechápu.
Kdyby nebyla ve straně vedena demokratická diskuse, byli bychom jen prázdnou schránkou, která je plná slov a žádných činů. Proto v době, kdy někteří z nás jednají nešťastně proti zájmu strany v nesouladu s našimi stanovami a myšlenkami, je potřeba jednat. Nerad vidím, když se ruší členství schopným členům, kteří pro stranu i občany udělali mnoho, nicméně nemůžeme připustit takto destruktivní chování, v některých případech v době před volbami, kdy je to nejméně vhodné.
Co se týká opavského primátora, tuto věc nemohu nijak komentovat, co se opravdu skrývá za jeho odchodem z našich řad, jak jsem již výše napsal, mohu hovořit pouze za město, jehož sociální demokraty s hrdostí vedu, a se kterými pracujeme na co nejlepším výsledku naší práce - práce pro občany a pro město.
Ještě jednou Vám děkuji za zájem o sociální demokracii a doufám, že současný stav bude v blízké době zklidněn.
S pozdravem Adam Rykala   www.rykala.cz