Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2014 14:03:16 - křišťálová koule

Co soudíte o cizím občanství u členů vlády, PS a Senátu?

Dobrý den. Paní ministryně Válková se pochlubila, že má trvalý pobyt v Passau, ( což zřejmě výrazně formuje její názory a postoje), ministr Dientsbier má americké občanství. V minulosti i mnozí další členové vlády měli krom ČR i občanství jiné . Dala byste občanství ČR ( jako jediné) a trvalý pobyt zde jako nepřekročitelnou podmínku pro vstup do sněmovny, senátu a vlády? Nepřipadá Vám např. americké občanství vzhledm k slibu věrnosti USA u politika jako možný konflikt zájmů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2014 0:01:46 - Mgr. Jana Volfová
Jsem zásadně proti, aby občané s cizím státním příslušenstvím byly ve vládě ČR. Co by se stalo, kdyby třeba švýcaři rozhodli povolat pana knížete na vojenské cvičení :-). Nebo za koho by hlasoval pan ministr Dientsbier v případě vstupu do války? Prostě suverénní stát má mít ve svých nejvyšších orgánech lidi, kteří mají jen jedno občanstv a to  české. Říkám to i přesto, že můj otec je dnes Švéd původem Rakušan a já se mohla v určité době rozhodnout, jestli třeba nechci i občanství švédské. Nikdy mi to nenapadlo. jsem Češka a žádné jiné občanství nechci