JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2014 11:59:07 - MichaelaW

Návtrat Volyňských Čechů

Dobrý den. četla jsem článek o Volyňských Češích a nevím, kde se berou tak nepřejícné, až nenávistné uvahy některých čtenářů. Proč by se nemohli Volyňští Češi vrátit? Je možné, že část jich sice touží i po lepším životě, ale kdo by na jejich místě ekonomicky snažší život nechtěl? Mám za to, že politické důvody se u většiny migrantů prolínají s ekonomickými natolik, že je to velice obtížné rozeznat. Dal by mě zajímalo,zda tu neměli např majetek, který jim mohl být zabaven. Asi to sice historicky patrně přesahuje možné restituční nároky, ale kdo ví....V každém případě by nás to jako národ asi nezabilo, kdybychom sem také občas přijali lidi, kteří nehýří majetkem, ale kteří jsou dostatečně pracovití a skromní a kteří jistě si jistě žádné nároky nečiní a pouze doufají v velkorysost našich úřadů a politiků. Jak tuto otázku vidíte Vy, jako politik se sociálním cítěním a velkou právní erudicí.? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2014 12:06:03 - JUDr. Vojtěch Filip
Děkuji za dotaz. Mám za to, že není žádný zvláštní problém v tom, aby naše úřady byly vstřícnější v jednání s případnými žadateli z řad Volyňských Čechů. Je to jen na bezproblémovém rozhodnutí ministra vnitra, který vnitřní normativní instrukcí zjednoduší pro tyto žadatele průběh řízení. Žádná restituce nepřipadá v úvahu, protože většina z jejich předků odešla na Ukrajinu ještě v 19. a začátkem 20. století. V současné době bychom především měli Volyňským Čechům pomoci a to bez zbytečných průtahů. JUDr. Vojtěch Filip