Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2014 9:10:26 - křišťálová koule

Euro versus koruna

Dobrý den. Jste proti přijetí eura, jste za zachování koruny. Nezabývejme se nyní eurem jako podivným politickoekonomickým projektem. Nemyslíte, že problém není v měně, kterou bychom měli platit,i kdyby to byly pazourky, ale v koupěschopnosti, v tom, že ceny máme jako v Německu, ale platy jako v Bangladéši? Po uzákonění německé minimální mzdy 8,5 eura/h i pologramotný dělník na nejpodřadnější práci bude mít v Německu o brutto 25% vyšší plat než je v ČR průměr, na který 70% lidí nedosáhne. Jak se mají naši lidé potom cítit jinak, než jako žebrota?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2014 13:45:20 - Mgr. Jana Volfová
 Dnes jste si milá koule odpověděla(či odpověděl) vlastně sama. Ano i proto nechceme euro,protože by došlo k dalšímu zdražování zaokrouhlením. Už teď máme většinu zboží na úrovni západních států, ale zaokrouhlením na celá eura by se ještě zdražilo více. A pokud se jedná o mzdy, tak bohužel nás bývalé garnitury připravily o řadu pracovních míst například ve zbrojním průmyslu a ještě nám zavřely trhy na východ svojí politikou a dnes jsme na tom tak, jak jste sama popsala. Myslím si, že Vaše názory jsou České Suverenitě velmi blízké.