Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2014 12:03:26 - tatanaZ

minulost a budoucnost EU

Co nám podle vás za 10 let přinesla EU? Podle mě neskutečnou byrokracii, dotace, které přinesly více škody, než užitku? Nebylo by lepší se vydat cestou třeba Švýcarska? A co vás přimělo kandidovat, myslíte si, že při té byrokracii, co v Bruselu je, pro nás vyjednáte něco pozitivního? Nebo změníte směrování Unie, která se podle mě žene do záhuby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.04.2014 20:10:36 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji za dotaz.
k tomu, co nám přinesla EU. 
Prví věcí je například to, že můžeme svobodně cestovat, pracovat a studovat všude v EU. Já jsem zažil studium v Římě v letech 2002  - 2003, kdy jsem v EU ještě nebyli. A opravdu všechna ta víza a povolení k pobytu + byrokracie na škole byly šílená noční můra. To už však mé tři děti nezažijí. Třeba teď jsem se vrátil ze Stockholmu a nikdo mě na letišti nekontroloval a nikterak neobtěžoval.
Další obrovskou přidanou hodnotou je možnost čerpání peněz na rozvoj České republiky. Na dotacích jsme dostali z peněz ostatních států EU přes bilion korun. Nicméně jsme je bohužel z části rozkradli a z části vyhodili na nesmyslné projekty jako zvedací most v Kolíně.
Jinak donedávna jsem si myslel, že tu byrokracii chce EU. Pak jsem měl možnost vidět evropské projekty v Rakousku, Německu nebo Belgii a zjistil jsem, že za tu byrokracii si můžeme sami. U dotací do 5.000 eur v jiných státech stačí třístránkový formulář. V Česku je to 13 potvrzení a projekt na 100 stránek...
A co mě přimělo kandidovat? Deset let jsme ředitelem ve svých firmách a hodně cestuji. A v posledních letech vidím, jak Evropě ujíždí vlak, pokud se nezmění. Proto chci využít svých zkušeností a trochu nasměrovat EU ke skutečným problémům a ne k blbostem. Třeba to, že vymíráme, nejsme schopni se domluvit na jednotné politice. EU navíc musí přitvrdit ve vztahu ke kvalitě dovážených výrobků.
Chci se zaměřit na věci, které hodně ovlivňují život lidí v ČR a to je ochrana spotřebitele. Tam může lidem v ČR příslušnost k Evropské unii hodně pomoci. 
Jinak pokud se EU nezmění, bude mít problémy přežít. Ale stále jsem optimista. Pořád to můžeme změnit.
Přeji krásný den! Tomáš Zdechovský