Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2014 11:20:38 - MichaelaW

Změny zákonů

Dobrý den,velmi obdivuji Vaší nezlomnost. erudici a houževnatost s jakou se snažíte zlepšit právní systém v naší zemi. Podpoříte návrh zákona ČSSD o přesnější výčet věcí které je možné zabavit při mobiliární exekuci?(Např vyčlenění z exekuce předmětů a spotřebičů potřebných pro běžný chod domácnosti, předmětů minimální ceny a málo prodených předmětů ke kterým má dlužník citovou vazbu( menší drobnosti po rodičích památky a pod...))?Jsou dražby které po exekucích probíhají vždy v mezích zákona? Pokud ne, pokusíte se to změnit? Ještě jednou Vám přeji mnoho sil, zdraví a vytrvalosti do další práce...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2014 20:42:10 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.
 

Dobrý den, velmi Vám děkuji za tak povzbudivá slova! Oblast exekucí je jedna z mých priorit ve funkci ministryně spravedlnosti. Na ministerstvu jsme již vypracovali a předložili do legislativního řízení návrhy novel advokátního tarifu při vymáhání bagatelních pohledávek i příslušných zákonů upravujících otázku majetku vyňatého ze společného jmění manželů.