Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2014 17:56:08 - pavel60

Vážený pane senátore

v dnešních průzkumech jsem zaznamenal, že hnutí ANO již má o 10% větší podporu než ČSSD, rovněž další koaliční strana KDU-ČSL posiluje a je již pátou nejsilnější stranou. Původně jsem se chtěl zeptet paní Gajdůškové, Diensbiera či Zaorálka , ale ti na položené dotazy zásadně neodpovídají. A nyní k dotazu, nemyslíte si, že další pokles preferenci je i neřešením slibu ,který strana učinila stran církevních restituci. Takové tanečky a neschopnost to je až neuvěřitelné. Tak nelze přece s volebními sliby ke svým voličům přistupovat. Přičemž řešení zde byla navrhovaná, ale jde jen o to chovat se jak strana, kde co bylo slíbena , alespoň v oblasti priorit by mělo být splněno. Jaký je váš názor coby představitele ČSSD, který mí u voličů ČSSD důvěru a tedy i u mne.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2014 22:38:18 - Ing. Zdeněk Škromach
Vážený pane Pavle, pokles volebních preferencí ČSSD je velmi nemilý, bohužel je to jev tradiční pro vládní stranu, ovšem pokles přichází až příliš brzy po volbách. Hnutí ANO Andreje Babiše profituje stále ještě ze své image „nového a nepolitického“ hnutí. Samozřejmě, že významným aspektem je schopnost naplnění předvolebních slibů a programu strany. Vzhledem k tomu, že jde o koaliční vládu, strana musela udělat mnoho kompromisů, což jí také neprospívá na rozdíl od ANO, které vlastně programově vyprofilované ani není. Domnívám se, že v otázce církevních restitucí straničtí představitelé ČSSD, kteří si vzali toho téma za vlastní, přecenili možnosti zamezení plnění. Vzhledem k tomu, že Miroslav Kalousek rychle a dalo by se říci i záměrně mimo pozornost veřejnosti podepsal smlouvy s církvemi, je stát odkázán na benevolenci církví, které jak se prokazuje, tohoto nejsou schopné. Stát však může využít jiné možnosti, například zdanění a jednání o výši finančních náhrad. V tom věřím, že ČSSD se stále bude snažit své předvolební sliby plnit, nelze však očekávat zázraky jen pár týdnů, měsíců po ustanovení vlády. Hezký den Zdeněk Škromach