Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2014 0:04:37 - BodeeCZ

Prošetření benevolence soudců či státních zástupců

Vážená paní ministryně, dovoluji si Vás požádat, abyste v rámci svých kompetencí nařídila, dala podnět či jakkoliv jinak zahájila prověření postupu soudců a státních zástupců v případě vraždy policistky: http://praha.idnes.cz/ridic-ktery-zabil-policistku-by-mel-jit-do-vazby-ft7-/praha-zpravy.aspx. Je pro mě jako pro normálního člověka a a tátu malých dětí nepochopitelné, že jakási kreatura, feťák, dovolím si říci parodie na člověka, kterému byl 11x vysloven zákaz řízení, nebyl nepodmíněně odsouzena - kdyby byl v kriminále, nemusela kvůli tomu zemřít máma 2 malých dětí... znám ve svém okolí případ, kdy člověk s 1 zákazem řízení přistižený následně za volantem šel sedět za maření výkonu úředního rozhodnutí, s čímž plně souhlasím. Podle mého názoru odsouzení pachatele je potřeba dát "spravedlnosti" jasně najevo, že jejím primárním úkolem je bránit slušné lidi a ne si bláhově myslet, že těžký recidivista prozře a polepší se. Prosím uvažujte o 3x a dost. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.05.2014 20:18:58 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.
 

Dobrý den, prošetření tohoto alarmujícího případu je rozhodně na místě. Jak jsem slíbila ve svém vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny, vyžádala jsem si příslušný spis, abych se detailně s tímto případem seznámila. Dosud nicméně mohu vycházet pouze z mediálních zpráv, takže se zatím k práci příslušného soudce nehodlám vyjadřovat. Bude mě nicméně velmi zajímat, z jakého důvodu dotyčný řidič nedostal nepodmíněný trest. V případě, že bych shledala v této věci skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že se soudce při rozhodování dopustil kárného provinění, budu iniciovat návrh na zahájení kárného řízení. Ve spolupráci s Justiční akademií se zároveň snažím analyzovat možnosti ukládání sankcí při obdobných přestupcích. Podle toho se rozhodnu, zda je potřeba tuto záležitost legislativně upravit, nebo zda šlo pouze o selhání jednoho soudce. Veřejnost bude o mých krocích včas informována. HV