Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2014 10:54:22 - sanny

poplatky

Myslíte si, že když nebudete zvyšovat daně, ale budete to kompenzovat navý-šením různých poplatků, nikdo na nic nepřijde? Proč je tolik poplatků kolem nemovitostí či za auto. Co třeba zavést poplatky za to, že dýcháme vzduch? Sanny

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2014 11:40:55 - Ing. Adam Rykala
Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz, jsem rád za starost, kterou občané jako Vy demonstrují podobnými věcnými dotazy. V prvé řadě bych rád řekl, že současná středo-levicová koalice za dobu svého vládnutí nezavedla žádný poplatek, který by byl zcela nový a něco zásadního měnil. Ano, máte pravdu. Nepřímé daně, nebo jak nazvat poplatky i za "vzdušné", které se například platí v horských střediscích, nás čekají skoro na každém rohu.
Věřte mi, že kdyby bylo rušení či slučování poplatků jednoduché, zákonodárci by velmi rádi ulehčili život všem, dokonce i sami sobě, raz dva. V moderní společnosti se však bohužel musíme setkávat s podobnými obtížemi, které nás provázejí prakticky celý život. Co Vám však můžu slíbit já, je deklarace nezavádění dalších zbytečných poplatků a zároveň nezvyšování daní v následujících letech, kdy budeme mít tu čest vést Českou republiku k hospodářskému růstu, snižování nezaměstnanosti a zvyšování životní úrovně těch, kdo si to po sedmi letech pravicových vlád opravdu zaslouží.
S pozdravem, Adam Rykala   www.rykala.cz