Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2014 14:52:45 - radek nýl

zrušení slevy na dani u živnostníků

Podpoříte návrh Babiše na zrušení slevy na dani u živnostníků? Letos byla rekordní nezaměstnanost, přijde vám to jako dobrý nápad? vždyť to bude pro řadu z nás úplně likvidační. Navíc pochybuji o tom, že nemáte v záloze další takové nápady. Nýl

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2014 11:38:33 - Ing. Adam Rykala
Vážený pane Nýle,
děkuji Vám za dotaz, cením si Vašeho zájmu. Zrušení slevy na dani živnostníkům je záležitost na celou řadu jednání, jejichž výsledek zřejmě zaváže všechny koaliční poslance. Já jsem však toho názoru, že by se zavádění omezení, která přivedou do státní kasy finance, nemusela vždy zdát nezbytnými. Omezením malých podnikatelů, kterými živnostníci vesměs jsou, pouze přidusíme hospodářský růst, který by nás v následujících letech měl čekat. 
Příchodem vlády sociální demokracie a jejích koaličních partnerů se Česká republika konečně začala pomalu dostávat z hospodářské krize. Omezení živnostníků na jejich dosavadních výhodách, zdá se mi poněkud nešťastné. Věřte tak, že tento i podobné návrhy se budu snažit utlumit, co nejvíc to půjde. Sociální demokracie poctivě pracující živnostníky podporuje, budeme dělat vše pro nezhoršení jejich pokojného podnikání, které už tak v době krize čelilo celé řadě překážek.
S pozdravem, Adam Rykala

www.rykala.cz