Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2014 15:55:37 - Linda z ČR

priority ČSSD

Jaká by podle vás měla být minimální mzda? Nyní se jedná o dávkách, přídavkách apod, ale přijde mi, že razantněji vystupují lidovci. nemyslíte, že jako nejsilnější strana málo prosazujete své vize na rozdíl od lidovců či ANO?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2014 6:01:59 - Ing. Adam Rykala

Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz, jsem rád za každého občana, který se zajímá o dění kolem sebe a najde si čas na dotazování se svých zákonodárců. Jsem toho názoru, že minimální mzda by měla v následujících letech postupně růst. Za pravicových vlád stagnovala, ač ceny zboží a služeb rostly do stále vyšších cenových relací a tehdejší vlády tomu jen nečinně přihlížely. Nárůst by měl být pozvolný, ne však skokový, abychom zabránili negativním dopadům na trhu práce. Představoval bych si každoroční navýšení o 500 Kč měsíčně s tím, že by do roku 2020 mohla být minimální mzda někde na úrovni 12 000 Kč. 

Co do naší aktivity, sociální demokracie v koaliční smlouvě prosadila 80 % svého volebního programu. Ač se někdy našim voličům, stejně jako voličům našich koaličních partnerů, může zdát, že pro docílení našich vizí děláme málo, opak je pravdou. V diskusích, které občané nevidí, nebo média nezprostředkovávají aktivně bojujeme za zvyšování minimálních mezd, ministryně práce a sociálních věcí Marksová je tomu zářným příkladem. Prosím, důvěřujte nám, naše snažení přinese výsledky.

Ještě jednou Vám děkuji za dotaz a zdravím,

Adam Rykala

www.rykala.cz