Tomáš Jarolím

Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2014 9:45:32 - Nagano

VV

Vy jste VV opustil již v minulosti, oni ale ještě nevyhasly. Myslíte si, že tato strana má ale vůbec šanci ještě někdy-někde v nějakých volbách uspět?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2014 10:49:27 - Tomáš Jarolím

Víte, ve skutečnosti neexistuje nic takového jako strana VV. Respektive neexistuje nic  jako politická strana sama o sobě všeobecně. Politická strana je jen zastřešení společnosti lidí. Ti tvoří ve skutečnosti stranu, respektive to co lidé vnímají. Nejnesmyslnější fráze je „ta, nebo ona politická strana něco chce“. Jsou to lidé, politici z té, které strany, kteří něco chtějí a něco dělají, ne nějaké IČO a adresa se jménem. Kradou, nebo jen mluví, nebo pracují lidé, ne strany.

Z tohoto pohledu vnímám i VV. Znám v ní lidi, kterých si vážím a přál bych si, aby s jejich charakterem a životním postojem měli svou budoucnost na naší politické scéně. Za VV jmenuji třeba poslankyni Olgu Havlovou. Odešel jsem z VV , protože jsem necítil, že by lidé řídící tuto stranu měli stále stejný zájem jako já, tedy primárně boj s korupcí a morální devastací společnosti. Jsem stále hluboce přesvědčený, že každé společenství lidí v politice (a tedy politická strana) může a měla by mít své místo na naší politické scéně. Zda to jsou VV nevím, nejsem již v aktivním kontaktu s nikým z této strany. Zda to tak vnímají voliči si vůbec nejsem jistý.