Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2014 13:09:43 - MichaelaW

Změny zákonů

Dobrý den, je skvěle, že jste navrhla zákony, který by měly vést k úpravě vymáhání dluhů, k omezení "výdajů" exekutorů, ale i k zkrácení doby od rozsudku do exekuce ( s tím, že by exekutoři tedy už neměli mít možnost maximálně navyšovat náklady) a také, že je v běhu řešení fikce vyrozumění dlužníka doporučenou zásilkou. Nevím, zda se chystá také něco ohledně vymáhání bagatelních dluhů, ( kdy např. dluh 0,00 Kč může být navýšen až na 30 tisíc a více) a také zda budou nějak ověřovány dražby, které v rámci exekucí probíhají a kde je také možné, že často probíhají na pomezí zákona, ne-li za ním...stran "nezávislosti" nabídek atd..Napsala jste k této tématice nějaký článek? Bylo by možné si ho někde přečíst? Přeji hodně vytrvalosti, zdraví a sil do další práce, a věřím, že obnovíte právo občanů na spravedlivý proces a důvěru v justici.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2014 22:06:27 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.
Dobrý den, moc děkuji za podporu. Změna právní úpravy omezení nákladů řízení při vymáhání bagatelních dluhů je rozhodně na místě. Prvním krokem je aktualizace advokátního tarifu, aby advokáti, kteří bagatelní pohledávky vymáhají, neměli nepřiměřené odměny a v důsledku toho lidem náklady na exekuce nestoupaly. Současný stav považuji opravdu za nemravný."