RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2014 14:15:09 - Betinka

petice

Co očekáváte od projednávání petice pro korunu na půdě parlamentu? Myslíte, že to bude mít nějaký valný efekt? Proč třeba u nás není zákon, který by v určitých věcech povoloval referendum, za předpokladu, že třeba vznikne petice, kterou podepíše určité procento lidí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2014 8:05:40 - RNDr. Jan Zahradník
Vážená paní Betinko,

petici pro korunu podepsalo tolik lidí, že se jí Senát musí zabývat na základě zákona. Jaký to bude mít efekt, se uvidí až podle toho, kolik senátorů se projednávání aktivně zúčastní, jaké tam budou zaznívat argumenty a také jak o tom budou psát média. Já si myslím, že už samotná petice byla úspěšná a připomněla našim občanů, že se vstupem do eurozóny není třeba vůbec chvátat, právě naopak.

A ten zákon o referendu, o kterém píšete, v našem systému zaplať Pán Bůh není, protože by byl pro naši zem škodlivý a přinesl by ještě větší vyostření již tak dost ostré politické scény.

 S pozdravem

 Jan Zahradník