Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2014 15:32:16 - beisy

Je to vůbec možné?

Děkuji Vám za odpověď,která mě uvedla do rozpaků.Rozumím tomu tedy dobře,že člověk,který nemá pedagog. vzdělání,může pracovat jako ředitel ZŠ a MŠ,v případě jejich sloučení?To potom tedy Vaše nároky na vzdělání učitelů působí naprosto směšně.Inženýr bez dlouholeté praxe nemůže učit,naproti tomu člověk s gymnáziem může pracovat jako ředitel?To tedy silně narušuje mojí víru v to,že se pod Vaším vedením školství narovná a zvedne.
Mějte se pěkně,Josef

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2014 8:56:09 - Marcel Chládek
Vážený pane Josefe,
jsem ministrem teprve pár měsíců, za zákony, které byly přijaty mými předchůdci, nemohu odpovídat. Nicméně svou odpověď doplním: podle platného znění zákona o pedagogických pracovnících nesplňuje absolvent gymnázia odbornou kvalifikaci ani pro jednu z uvedených činnosti (ředitel MŠ nebo ZŠ). Je třeba se, pane Josefe, obrátit na zřizovatele - tedy přímo na obec. Tam zjistíte, zda obec provedla konkursní řízení, zda žádala o zápis paní ředitelky. Pokud mám správné informace, obec chystá nové konkursní řízení.