ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.06.2014 15:09:06 - Jiřčáková

církevní restituce

V otázce restitucí zastupujete radikálnější křídlo ale ruku na srdce, myslíte si, že se vám něco podaří vyjednat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.06.2014 15:41:33 - JUDr. Jeroným Tejc
Stejně jako kolegové ze současného vedení ČSSD, dávám přednost jednání s církvemi. Bohužel jednat má smysl jen ve chvíli, pokud existují dva partneři pro jednání. Jak se ukázalo při vyjednávání, kde ČSSD zastupovala paní senátorka Gajdůšková, ochota na straně církví byla téměř nulová.

Pevně věřím, že pokud by ČSSD a s ní společně sněmovna daly najevo, že může být dosaženo změny zákona i bez souhlasu církví, ochota jednat by se zvýšila i na druhé straně. I proto jsem navrh, aby se k otázce zdanění církevních restitucí mohli vyjádřit všichni členové ČSSD v referendu a vyslali jsme tak jako strana v případě odpovědi ANO jasný signál, že pro nás věc uzavřená není.

Jako poslanec jsem navíc využil svého práva podat návrh zákona, který prodlužuje lhůtu státu pro provedení kontroly dohod o vydání majetku na dvojnásobek. Dále navrhuji, aby povinnost zveřejnovat veškeré smlouvy a faktury v registru smluv platila nejen pro stát, kraje, obce, jejich firmy, ale také pro církve a náboženské společnosti, jež získaly miliardové částky dle zákona o vyrovnání s církvemi.