RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2014 16:14:45 - Žánlik

svoboda

kritizujete omezování různých práv občanů )např. kácení stromů na vlastním pozemku) Mě by zajímalo, jak byste chtěli posílit práva majitelů bránit svůj pozemek? Nyní, když vám tam vnikne lupič a vy mu třeba ze strachu o svůj majetek a o sebe ublížíte, ještě abyste se bál, že za to budete trestán vy sám a ne lupič

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2014 11:44:05 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Žánliku,

na Váš dotaz odpovím tak, že použiji část odpovědi na dotaz, který jsem dostal 23. května. Týkal se úplně stejné věci a tak odpovím stejně.

Ve věci obrany našeho domu a majetku jednoznačně spoléhám na stát a na to, že nás v případě ohrožení ochrání. Tak je to po dlouhou dobu v Evropě zvykem a i když mám rád Ameriku, myslím, že tamější zvyk obrany majetku samotným občanem se zbraní v ruce k nám nepatří.

Budu proto vždy raději podporovat patřičné pravomoci policie, snažit se posilovat její autoritu, důvěru v ní a také ochranu policistů, kteří jsou někdy po tvrdém zákroku proti narušitelům pořádku napadáni jejich obhájci, různými aktivisty a médii.

Váš Jan Zahradník