Ing. Bronislav Schwarz

  • S.cz
  • Lom
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.06.2014 10:25:31 - doby

zákon o kybernetické bezpečnosti

Zajímalo by, co přinese zákon o kybernetické bezpečnosti nám občanům? Pokud se ptám na špatném místě, bud rád, když mě do patřičných míst odkážete. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.06.2014 15:52:04 - Ing. Bronislav Schwarz
Zdravím vás. Pokud jsem jsem dobře pochopil KyBe, tak si ji vysvětluji na mnou uvedeném příkladu.Internet společnosti, tedy občanům přináší mnoho pozitivního. Zrychlil a stále více zrychluje přenos informací a umožňuje propojení jednotlivců (přátel, kamarádů, tedy občanů), organizací, myšlenek, kultur apod. Na IT systémech je dnes závislá celá národní infrastruktura, zpravodajství, komunikace, obchod, ad. Bohužel tato vzájemná provázanost přináší sebou také určitá rizika. Stačí totiž napadnout pouze nejslabší článek v informační síti a následné výpadky, ač zdánlivě lokalizované, se mohou rychle přenést do  celého systému a právě kybernetická bezpečnost má řešit možné hrozby vyplývající z provázanosti informačních sítí, navrhuje opatření, která by klíčoví aktéři měli učinit k zajištění kybernetické bezpečnosti a tím chrání naše občany. Toto na mé vysvětlení, jak chápu KyBe já a je to jen část odpovědnosti a práce NBÚ v rámci KyBe. Hezký víkend Schwarz.