ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2014 12:49:49 - jurka kříž

Amazon

Co říkáte na to, že Amazon nezvolil pro svoji investici Brno, a kdo za to podle vás nese odpovědnost? Podle mě to byla skvělá příležitost

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2014 15:40:35 - JUDr. Jeroným Tejc
Myslím, že stejně jako na řadu dalších věcí je třeba na investici Amazonu nahlížet objektivně. Má řadu pro, ale i řadu rizik. Hlavním důvodem, proč ČSSD v Brně v čele s primátorem Romanem Onderkou investici prosazovala, bylo získání více než tisíce pracovních míst. Bohužel dnes ani ve druhém největším městě v naší zemi není dostatek pracovních míst. Možnými riziky by bylo zvýšení kamionové dopravy a také obava, aby místa nebyla obsazena agenturními zaměstnanci. Většinu rizik se proto kolegové snažili odstranit za podpory vlády B. Sobotky, která například podpořila vybudování dálničního sjezdu a garantovala pomoc a  spolupráci s úřadem práce. Snahu získat investici Amazonu podpořila ČSSD na všech úrovních, včetně hejtmana M. Haška. V tomto případě však ne všechny strany a zastupitelé v brněnském zastupitelstvu viděli situaci obdobně jako ČSSD a několikrát Amazon odmítli. Je otázkou, zda je rozhodnutí vedení firmy Amazon o odchodu z Brna definitivní.