Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2014 10:30:27 - LadaJo

Nezlehčujete příliš katolickou genocidu a nezastíráte klerofašismus?

Pane Zdechovský, myslím, že kouřovou clonou řečí zlehčujete katolickou genocidu židů a křesťanů a zamlčujete klerofašismus, který třeba v čele s knězem Tisem posílal židy olupoval a posílal na vyhlazení, V tak totalitní organizaci jako je katolická církev to Tiso a jeho sběř nemohli dělat bez souhlasu a tolerance papežů. Podobně v fašistickém Chorvatsku účast katolických papalášů na genocidním řežimu vyhlazujícím neChorvaty je přece dost známá. A nacistické masové vrahy by přece kláštery a katoličtí papaláši neschovávali a neposílali do bezpečí do katolické Latinské Ameriky proti vůli papežů? Nevím, že by jim to zakázali a exkomunikovali katolické fašisty pomáhající nacistům? Vaše pohádka, že církev za nic nemůže, že to není živá věc a že mezi katolíky byla malá podpora nacismu, to si děláte určitě výsměch. Víte kolik německých katolíků hlasovala v českém pohraničí pro Hitlera?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2014 14:56:45 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane LadaJo,děkuji Vám za za Váš příspěvek. 
Mluvíte v něm o Tisovi, ale nemluvíte o stovkách popravených kněží na Slovensku, v České republice nebo Polsku, kteří se proti nacistům vzbouřili nebo pomáhali Židům například výrobou falešných křestních listů nebo ukrývání v klášterech a na farách. Je potřeba vidět oba pohledy.
Jinak podívejte se na ty odkazy. Myslím, že se tam dozvíte mnoho informací, které jste určitě netušil. Svět není černobílý.
http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Tomas-Zdechovsky-34026/clanek/Katolicka-cirkev-si-koncentraky-pro-sve-knezi-stavela-sama-33367

V úctě Tomáš Zdechovský