Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2014 12:03:22 - Milová

ústavní soudci - návrh doživotní renty 35000 Kč

Dobrý den,tento návrh kdy by měli nárok na třetinu svého platu což je 35000 Kč je vůči dnešním mladým lidem, kteří platí hypotéku na byt i 20 let,vychovávají děti, výsměchem.Což se musíme neustále zadlužovat, aby ti dnešní měli vysoké platy,renty, všemožné odměny (odměnou je snad plat ?odměnu si zaslouží žáček za vysvědčení) a těm co jim na to dnes přispívají zůstane zadlužený stát?Důchodcům už se důchody zmrazili, což stejná opatření zavádět i na jiné výhody, aby se ten státní dluh zmenšoval a ne naopak narůstal.Jste úplně mimo realitu.Soudci si ze svých platů na důchod mohou hravě našetřit - stačí si spočítat kolik člověk dá na stravu,bydlení aj. a kolik mu zbyde.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2014 9:06:40 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

Dobrý den, podle mého názoru je pečlivě vybíraný a prezidentem republiky jmenovaný ústavní soudce, garant dodržování ústavního pořádku v zemi, je natolik zodpovědná a výjimečná funkce, že si zaslouží zajištění. Role Ústavního soudu ČR je možná oproti funkci prezidenta či jiných ústavních činitelů možná méně viditelná, ale o to víc potřebná a důležitá pro demokratický vývoj země. Proto bych tuto funkci rozhodně nechtěla podcenit. Podle návrhu by se navíc tato renta vztahovala výlučně na emeritní ústavní soudce, kteří jsou v důchodovém věku a za podmínky, že si nevydělávají jinak. HV