Tomáš Jarolím

Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.07.2014 16:02:34 - KamilDánský

Kubera

Kubera patří mezi oblíbené politiky a primátorem a senátorem je volen opakovaně. Proč je podle vás třeba změna? Ano, vždy jde vše udělat lépe, a kde je ta záruka, že lépe to budou dělat zrovna nové strany? A čím se proti němu chcete vymezit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2014 8:34:30 - Tomáš Jarolím
 

Mohl bych psát o desítkách konkrétních věcí, které jdou za rámec  toho, co považuji za dobré pro Teplice já. Od protěžování hazardu, po přihlížení nezákonným postupům až po rozhodnutí vedení města na, nebo za hranicí zákonů. Neberu jako argument, že Teplice jsou nezadlužené a finančně zajištěné. Teplice prodávali cíleně svůj majetek a z toho jsou dnes naše peníze na účtech, které se však pomalu projídají a nijak se neinvestují do rozvoje a budoucnosti města. Prostě škudlíme jak Harpagoni a jen látáme díry a kupujeme si voliče za popelnice zdarma, které nám finančně sanují desítky heren, kde se perou špinavé peníze.

Pravdou, ale je, že nejde o tyto jednotlivosti, dnes je to již generační problém. Primátor Kubera a jeho stěžejní radní, kteří ovládají město již několik volebních období jsou prostě staří a vyhořelí. Pokud je průměr hlasovací většiny v městské radě skoro sedmdesát let není se čemu divit. Rozumějte, nechci to odsuzovat, je to přirozené a čeká to i nás.  Dnes z hodiny šedesát minut věnují obhajobě toho co dělali a dělají. Pravda je, že toho dnes již moc nedělají. Respektive naše město pomalu umírá a chátrá. To nic nemění na faktu, že mají nárok na poděkování za odvedenou práci a úctu k jejich věku

Záruka, že to budou nové strany dělat lépe, není žádná. Jenomže s tímto přístupem by v našem městě vládl ještě kníže Clari Aldringen.  A v tom se také odráží můj přístup k vymezování proti panu primátorovi. Nechci se vůči němu nijak vymezovat. Chci přinášet svůj a tedy nový pohled na spravování města. Chci přinést novou a tvůrčí energii a potenciál do procesu vedení města. Mimochodem energii, kterou kdysi oplýval i pan Kubera, ale která dnes vedení města schází. Mimo jiné bych také rád udělal kroky, které mělo udělat a neudělalo porevoluční vedení města v čele právě s primátorem Kuberou, který post vedení města zastává více jak dvacet let. Tím je zpracování a přijetí dlouhodobé strategie a vize budoucnosti města. Deklarace priorit a cílů, jejich odborné zpracování a cílená realizace. Součástí takovéhoto přístupu by měl být městský architekt, přijetí lázeňského statutu, cílená podpora rozvoje města a mnoho dalších koncepčních kroků. To jsou mimochodem věci, které pan Kubera a jeho ODS  nikdy neudělali.

A pokud říkám „chtěl bych přinést“ a „generační problém“, pak jde nejen o mne ale o mnoho dalších lidí i z mnoha jiných částí politického spektra, kteří musejí projevit ochotu a schopnosti ke stejnému cíli. Nakonec všechno je o energii a práci, která se musí zúročit. V tomto případě o energii a práci lidí, kteří sdílejí stejné prostředí a domov a ochotu se podílet na jeho spravování.