RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2014 10:19:58 - rubi

hospodaření v Národním parku Šumava

Souhlasíte s panem Velebou, který požaduje, aby Nejvyšší kontrolní úřad ČR o prošetření hospodaření v Národním parku Šumava a účelovosti vynaložený dotací MŽP?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2014 8:29:55 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane rubi,

 pan Veleba podle mých informací žádá, aby NKÚ prověřil hospodaření v Národním parku Šumava v období, kdy jeho ředitelem byl František Krejčí, jmenovaný tehdejším ministrem Matrinem Bursíkem. V té době zasáhl Šumavu orkán Kyril, pánové Bursík a Krejčí rozhodli o tom, že v prvních a v části druhých zón bude padlé dřevo ponecháno bez zásahu. To mělo za následek vznik rozsáhlé kůrovcové kalamity a zničení 20% území Národního parku. V následném období pak Správa parku pod vedením pana Krejčího kácela na území parku násobně více, než tomu bylo před tím a potom. Myslím, že je na místě prověřit, jak pan ředitel Krejčí s výnosy nadměrné těžby nakládal a jak také byly čerpány státní dotace. Se žádostí pana Veleby proto souhlasím.

 S pozdravem

 Jan Zahradník