Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.07.2014 23:19:41 - Renata

Vážený pane

Je smutné číst, že rozhodujete o přidání na platech o 3,5% a to asi nejlépe co nejdříve. Ačkoliv jsem pracovala dokud to šlo, jsem v ID a stejně jako ostatní senioři po letošním navýšení důchodů, jen trpně přihlížíme, jak se všechno zdražuje - o korunu o dvě o tři, ale na navýšení důchodů slyším že snad od 1.1.2015, máte představu o tom, kolik z nás se toho ani nedožije? Děkuji Za odpověď
Renata Hašková
OZP Praha
členka Rady seniorů ČR

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.07.2014 19:20:45 - Milan Štěch

Je potřeba vidět, že se u nás po celou dobu pravicových vlád prakticky nezvyšovaly platy veřejných zaměstnanců včetně těch v sociálních službách a zdravotnictví. A pak je také nutné vědět, že důchody se financují z výběru sociálního pojištění, které je odváděno z mezd a platů zaměstnanců a dalších osob. Pokud mzdy zaměstnanců stagnují nebo se propadají, tak poté bohužel stagnuje i objem prostředků na důchody. A protože si přeji, aby se důchody navyšovaly, tak je potřeba, aby rostly i mzdy.