MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2014 9:20:29 - Stoklasová Jana

Babiš

Co říkáte na personální obměnu vedení hotelu Thermal, kterou má na svědomí Babiš? Nedávno se řešil ČEZ, nezachází podle vás už daleko? Máte možnost jej nějak usměrnit? Předem děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2014 13:58:27 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážená paní,

ač druhou sezónu poslanec, jsem přece jenom "obyčejný" člověk. Navíc po celý život "pouhý" zaměstnanec. Luxusní prostředí významných akciových společností je mi proto dosti vzdálené. Nevím proto, o co konkrétního šlo. Byť často jde v těchto případech "toliko o kořist". Vím jen to, že to v kompetencích ministra financí je. Nadřízený je mu pak toliko pan předseda vlády.  

Ale ...

1.      Jistě vnímáte, jak dopadají průzkumy. Pan Babiš bezesporu přinesl do vysoké politiky "změnu". Přestože poněkud už až tragikomicky stále prohlašuje, že ač poslanec a navíc 1. místopředseda vlády, není politik. Je jen nespokojený občan, sice ne moc „obyčejný". Ale i tak je to stejná hloupost, ve vší úctě, jako po zuby ozbrojený údajný pacifista.

2.      Vámi výše uvedené aktivity jsou, jak jsem předeslal, v jeho kompetencích a těžko mu v nich proto bránit. Ale dovedete si představit ten řev, kdyby si stejně rozhodně počínal jakýkoliv jeho navíc skutečně "politický" předchůdce? Tvrdě obsazoval posty svými lidmi? Který by navíc též byl v nepřehlédnutelném střetu zájmů? Já tedy ne. Kupodivu ani toto náhle lidem nevadí.

3.      Navíc nyní probíhá boj o eurokomisaře. Obávám se, že jej ANO stejně vyhraje. Odpor pana premiéra díky výsledku voleb na ANO zcela závislém považuji za pouhou kouřovou clonu. Je však zvláštní, že opět skoro nikdo nevidí další možný střet zájmů gigantu Agrofert. Nejen, že bude ovládat většinu ČR, ale posílí si vliv i přímo v Bruselu. Prostě všude, kde jsou mj. zdroje dotací.

Je mi líto, ačkoliv jde o koaličního partnera, nemohu toto nevidět. Je poněkud překvapivé, že to lidé stále baští. Mohu se mýlit a byl bych rád, ale mohu i mít pravdu. Pan Silvio Berlusconi totiž začínal podobně. Voliči uvěřili, byli nadšení. Sám uvítám, nebudou-li se Češi jednou divit jako se stalo právě v Itálii. Ale nejsem o tom zcela přesvědčen.

Bohužel, smůlou je, že třeba právě my, jako standardní nejstarší politická strana, jsme jim očividně nenabídli pro ně přijatelnou srozumitelnou variantu. To je zase chyba naše. Jen aby těch chyb nebylo dohromady nějak moc.

S úctou  jk