Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2014 16:18:31 - občanka ČR

Jourová

Proč je podle vás Jourová neschopnou ministryní? Já si myslím opak, problém se svými ministry má spíš ČSSD viz. Zaorálek, Dienstbier.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2014 9:22:29 - Ing. Zdeněk Škromach
 Vážená paní, paní ministryně například za půl roku v úřadu nebyla schopná reagovat na špatnou situaci sociálně vyloučených lokalit a problémů obcí a měst s bytovou politikou zákonem o sociálním bydlení, ačkoli existuje propracovaná verze návrhu zákona. Založila své kompetence čistě na problematice čerpání evropských fondů, od toho jsou však na ministerstvu odborníci, ministr má být politicky schopen pojmout všechny agendy ministerstva. Paní ministryně byla v řadách „nepolitického“ hnutí ANO jedna z mála lidí se zkušeností z exekutivy, tím vyrostla v očích veřejnosti. V řadách konsolidovaných stran je však takových lidí spousta. Proto jsem preferoval na post eurokomisaře Libora Roučka, protože má nediskutovatelně větší kariérní a diplomatické předpoklady na evropské úrovni než paní Jourová. Hezký den Zdeněk Škromach