Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2014 20:40:30 - Gold

Co si pan předseda Senátu myslí.

Pane předsedo,
1) myslíte si že ČSSD ještě někdy uspěje v senátních a parlamentních volbách?
2) myslíte si, že ještě někdo přiměje odboráře a občany, aby vyšli do ulic?
3) myslíte si, že Zaorálek a Sobotka nejsou ve vleku našich amerických a evropských přátel a že jsme nezávislá Česká republika?
4) myslíte si o Rusku, Putinovi a Ukrajině to stejné jako naše objektivní veřejnoprávní televize a rozhlas?
děkuji za odpověď
Jaroslav Závadský
Praha 9

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.08.2014 7:03:02 - Milan Štěch
  1. Určitě ano, protože pokud by neuspěla, tak opravdu nevím, kdo by se v naší zemi postavil za lidi, kteří mají průměrné a podprůměrné příjmy a živí se prací zejména v zaměstnaneckém poměru.
  2. Když to bude potřeba, tak věřím, že sami lidé pochopí, že se pro změnu musí něco udělat. Ale vždy se musí zvažovat, komu a čemu takové akce budou prospěšné. To znamená zvažovat i důsledky našeho konání. Tím jsem se vždy snažil řídit.
  3. Jsme suverénní republika a to nejen proto, že to máme zakotveno v ústavě. Samozřejmě také nejsme izolovanou zemí, chceme mít garantovanou bezpečnost, a to i s ohledem na historické zkušenosti, potřebujeme také rovné podmínky pro obchodní výměnu. Jako průmyslově rozvinutá země s vysokou životní úrovní se bez takovýchto garancí v dnešním globalizovaném světě nemůžeme obejít. Vím, že řada lidí pronáší silná slova, za která by ovšem v případě, že by se změnila ve skutky, nenesli zodpovědnost. Něco jiného je zodpovědnost nést a to je potřeba si uvědomovat.
  4. Situace na hranicích Ruska s Ukrajinou je velmi nepřehledná a potvrzuje se, že to není jen záležitost této oblasti, ale dnes už to přináší důsledky pro celý svět. Na zpravodajství veřejnoprávních médií jsou samozřejmě rozdílné názory, ale není možné opomínat, že veřejné mínění ovlivňují výrazně i soukromá média. Samozřejmě k jejich působení mám také své výhrady, ale přestože jsem politik, tak na jejich ovlivnění mám vliv prakticky stejný jako kdokoliv jiný. Na politiky je daleko více a častějších kritických pohledů, a přitom se opakovaně potvrdilo, že se velmi často místo pravdivé informace jedná o domněnky nebo i nepravdy.