Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2014 15:07:37 - HanaP.

církevní restituce

Úsvit chtěl dnes svolat mimořádnou schůzi dolní komory kvůli církevním restitucím. Proč jste to nepodpořili? Proč se více nepojíte v tomto směru s úsvitem a ksčm? Vždyť jako koalice jste zatím nic nevyjednali

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.07.2014 10:28:03 - Ing. Pavlína Nytrová
 To, že jsme nepodpořili návrh opozice na svolání mimořádné schůze k církevním restitucím, neznamená, že se jimi ČSSD a celá vládní koalice nezabývá. Jistě je Vám známo, že byl zřízen vládní výbor k dopadům zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. Tento vládní monitorovací výbor má za úkol získávat informace o tom, jakým způsobem probíhá vydávání církevního majetku na základě příslušného zákona v jednotlivých státních institucích. Samozřejmě má také možnost vyhodnocovat, jakým způsobem dochází k realizaci příslušného zákona, a především monitoruje průběžně problémy, které vznikají právě v rámci realizace zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi.

Premiér Sobotka nás informoval, že se výbor sešel třikrát. Naposledy projednala vláda jeho zprávu na konci května. Předseda vlády dále navrhl, aby všechny poslanecké kluby shromáždily své připomínky, které budou následně projednány na mimořádném jednání vládního monitorovacího výboru, protože tento výbor je přesně ta struktura, která má kompetence k tomu, aby tyto věci řešila. Poté bude detailně informována Poslanecká sněmovna. S tímto postupem jsem souhlasila, protože je logický. Na mimořádné schůzi bychom sice nastolili otázky a možné problémy, ale k žádnému závěru bychom se nedopracovali. Až výbor vše projedná a navrhne, jak případné problémy řešit, svolání mimořádné schůze podpořím.