Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2014 9:50:19 - Ptáčková

Zabevení auta

Jako bývalá učitelka mám zkušenost, že když dítěti něco zabavíte, hrozí, že vás pak napadne, že jste mu danou věc nějakým způsobem poškodily. Pokud sem to správně pochopila, vy se zabavením řidičáku chcete dotyčnému sebrat i auta. Neobáváte se podobného efektu? Kde by měla být auta skladována? Přeci jen Češi jsou vynalézavý, a to je další problém. Co když budou jezdit jiným autem? Jsem ráda, že se problém řeší, ale jak se říká, nejhorší je srážka s blbcem a myslím, že najít řešení tak nebude lehké.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2014 8:08:08 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

Vážená paní Ptáčková, děkuji za Váš podnět. V případě propadnutí motorového vozidla, které je dle stávajících zákonů možné již nyní, ale nejde o dočasné zabavení (jako tomu mohlo být u školáků). Jde naopak o trvalé propadnutí majetku pachatele ve prospěch státu. Nároky na náhradu škody za poškození vozidla by proto pachatel uplatňoval neúspěšně. Zdraví Vás Helena Válková.