RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2014 9:45:36 - guffi

nízkoemisní zóny

Vím, nejste Pražák, ale máte na starosta životní prostředí a nejste jen poslancem jihočeského kraje. Zajímalo by mě, co říkáte na nízkoemisní zóny, které budou platit v Praze od roku 2016? A pokud se to týká aut starších 15 let, jak to bude s motorkami? Co když lidé budou jezdit na nich? Budou sice vyrobeny až po roce 2001, ale s emisemi na tom budou hůř než třeba favoriti, kterých jezdí stále hodně. Je myšleno i na toto?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2014 11:40:53 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane guffi,

myslím, že Česká republika na tom není tak dobře, aby mohla takovýmito opatřeními diskriminovat majitele starších aut. Těch, jak sám píšete, stále jezdí velké množství. Obecně nejsem příznivcem opatření, která snad někomu pomohou (a i to je v tomto případě problematické), ale na druhé straně další lidi poškodí. Ohledně motorek si myslím, že na to autoři toho opatření asi nepomysleli. Nakonec je to dobře, protože snažit se pod záminkou snížení emisí vyřadit z provozu v určitých částech Prahy motocykly, je rovněž nepřijatelné.

 S pozdravem

 Jan Zahradník