Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2014 10:17:14 - Filip David (Praha)

nejen služební zákon

Je pravda, že jste jako opozice požadovali, aby se na vedoucí místa ve státní správě mohli hlásit nejen státní úředníci, ale i úředníci z krajů či obcí? A druhá věc, šlo podle vás stejným způsobem blokovat i vaše návrhy (restituce, Skarty). Nějak totiž nechápu, jak to, že tyto návrhy i přes odpor opozice prošly a tyto ne. A není chyby i na vší straně, kdy jste na rozdíl od současné vlády odmítali diskuzi s kýmkoliv, kdo není s vámi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2014 9:40:42 - Mgr. Jan Farský
Ano, chtěli jsme aby se mohli hlásit i úředníci z krajů i obcí. Ano, takto šlo blokovat i naše návrhy. Mimochodem tuto možnost blokování vložila do jednacího řádu před deseti lety ČSSD. Proč ji nevyužili, nevím. Nebyl jsem u všech jednání. Ale pokud jsem se účastnil jednání o zákona o veřejných zakázkách nebo zákona o loteriích, vždy byla do jednání zapojena i tehdejší opozice. Spíše to vypadá, že některé otázky (třeba restituce) byly pro ČSSD tak velkým lákadlem na voliče, že se jednání ostentativně v rámci lovu hlasů, neúčastnili.