Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2014 14:45:22 - mykeš

kmotři

Pane předsedo, co uděláte s kmotrem Strnadem? Nebo si myslíte, že je jeho jednání v pořádku a nejde o střet zájmů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.09.2014 16:56:29 - Milan Štěch

Oba články v časopisu Týden jsem si přečetl a vzhledem k velmi zdrženlivé reakci opozice v Čáslavi jsem si nebyl jistý, jak se věci ve skutečnosti mají. Dnes mě kolega Strnad navštívil a předložil mi některé podklady a vysvětlil situaci, samozřejmě to vnímám jako podání vysvětlení z jednoho úhlu pohledu. Sdělil mi, že v záležitosti podává trestní oznámení a je přesvědčen, že postupoval korektně a čestně. Nerad bych se dostal do podobné situace, která se sociální demokracii přihodila v minulosti, totiž že předseda Jiří Paroubek přijal informace o trestním stíhání Věry Jourové, ta byla ze sociální demokracie vyloučena a přitom se později ukázalo, že se jednalo o křivé obvinění. Dnes bude paní Jourová Českou republiku zastupovat v Evropské komisi.

Jinak chci podotknout, že si nedělám iluze, že lidé, kteří podnikali a vstoupí do politiky, skutečně v plném rozsahu přeruší vazby na svou mateřskou firmu a ztratí veškerou zpětnou vazbu. Jak to asi je s druhým nejbohatším podnikatelem v České republice? Proto já osobně upřednostňuji v politice lidi, kteří takovéto velké majetky nevlastní a tudíž nemají zájem na jejich dalším posilování. Ale přesto vidím, že řada lidí vyznává názor, že podnikatelé mají do politiky vstupovat, protože mají tak velký majetek, že se o žádný další nebudou pokoušet.