Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2014 13:12:29 - StroubilL.

volební systém

Nevím, zda mi jako člen volebního výboru dokážete odpovědět nebo mě na někoho či někam odkážete. Zajímalo by mě, co bude s hlasy, které dají voliči kandidátům, kteří nemohou být zvoleni? Například proto, že rezignují, zemřou. Komu hlasy jdou a nehrozí napadnutí voleb? A proč, když se hodně mluví o tom, že je volební systém pro komunální volby pro voliče nepřehledný, jej není vůle změnit? Štroubil

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2014 16:01:16 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den. Nejdříve upřesnění – Volební výbor, jehož jsem členem, má na starost volení členů mediálních rad. To je trochu jiná disciplína. Rád vám však odpovím coby Předseda Volební komise Poslanecké sněmovny. Vámi zmíněné hlasy pro kandidáty, kteří nakonec nemohou být zvoleni, rozhodně nepropadnou. Tyto hlasy připadají prvnímu „náhradníkovi“. Tedy zůstavají platné pro zvolenou stranu (hnutí či koalici), jen poté připadnou jinému člověkovi - členovi kandidátky, který se ve volbách umístnil „těsně za branami“.