Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.10.2014 10:56:56 - susan

komunální volby

Vy jste dnes napsal, že právě místní volby do obcí a měst vnímám jako nejzákladnější prvek demokracie a svobodné společnosti. Babiš ale veřejně při zahájení kampaně řekl, že komunální volby pro hnutí nejsou tak důležité, že váš cíl byla sněmovna, kde toho můžete nejvíc změnit. Tenkrát mě to hodně překvapilo. Jak to tedy je? A když jsme u komunálních voleb, myslíte si, že je vhodný volební systém?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2014 16:00:09 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den. Toho rozporu jsem si všiml také,  ale neměl by v něm být problém. V každé demokratické straně je normální přítomnost vícero názorových proudů, diskuzí a variant. Vysvětlení vidím v různých úhlech pohledu na věc. Optikou Andreje Babiše je nyní hlavním úkolem Hnutí ANO pracovat ve vládě a ve sněmovně. Širokou členskou základnu zatím nemáme,  případný rychlý nábor členů by skrýval personální riziko. Proto není cílem vedení hnutí obsadit za každou cenu všechny radnice, být ve všech obcích a vesnicích. Z mého pohledu – jako řadového poslance a obyvatele krajského města – však volby mají přesně ten smysl, který jsem popsal. Vámi citovanou úvahu jsem myslel jako širší zamyšlení, obecně pojatou výzvu lidem, aby se voleb zúčastnili.